Los Hombres Spedes!

CM Äässin kuumin kolli on taas äänessä, yksin tällä kertaa. Lämpimät kesälaitumet ovat taas yllättäen nurkan takana, joten menneestä on viimestään nyt parasta kertoa.

Alkusyksy meni aika pitkälti keikkaillessa ja edelleen uusiin laitteisiimme tuntumaa ottaen. Yhdeksi kohokohdaksi, varmaan muutkin bändin jäsenet tähän yhtyvät, voidaan mainita jo aiemmin hehkutetun Flying Pickets-yhtyeen bassovirtuoosin Andrea Figallon pitämä workshop (suom. työkauppa) treenikämpässämme Meritullintorilla. Koko päivän kestäneen session aikana bändi meni aimo harppauksen taas eteenpäin.

Workshoppia Andrea Figallon kanssa

Workshoppia Andrea Figallon kanssa

Loppusyksystä bändi oli alimiehitteinen O&K-kaksikon ollessa lätäkön takana muilla mailla. Jäljelle jäänyt “Suomi-kuoro” hoiti hommansa sillä välin mallikkasti käyden hakemassa inspiraatiota mm. lavakoreografioihin varsin kuuluisan Europe-yhtyeen konsertista.

Joulusesonki

Joulunalusaika sujui treenaillessa ja joulusesonkiin valmistautuessa; sesonki saatiin “loppuunmyytyä” vaikka sitä aiemmin epäilimmekin.

Yhtyeen joulusesongin voidaan katsoa alkavan perinteikkäästä Työttömyysvakuutusrahaston aina yhtä riehakkaasta pikkujoulusta, joiden pääviihdyttäjiksi meidät on kiinnitetty.

Uuden jouluisen extreme-aluevaltauksen teimme Helsinki-Vantaan lentokentällä itsenäisyyspäivän jälkee: klo 6 aamulla aina yhtä pirteä bändimme viihdytti krapulaisen näköisiä ministereitä ja muuta rahvasta parin tunnin ajan. Aamuiloitteluja oli vielä toinen seuraavalla viikolla. Kokemuksia kumpainenkin.

Pikkujoulu-keikkaa pukkasi tällä kertaa myös enemmän. Suomen SUURIN asianajotoimisto HANNES SNELLMAN pyysi viihdykettä ja mikäpä muu sitä paremmin tarjoaa kuin me. Railakkaiden pikkujoulujen jälkeen oli hyvä jatkaa treenaamista.

Koska virikkeitä tulee aina olla, suuntasimme seuraavaksi kuuluisan (mutta myös ruotsalaisen) lauluyhtyeuranuurtajan Real Groupin (suom. oikea ryhmä) keikalle. Ainakin allekirjoittaneen mielestä keikka oli pienoinen pettymys, vaikka kaikkea mukavaa, kuten Lucia-kulkue rullaluistimilla, lavalla nähtiinkin. No, joka tapauksessa tapahtuma oli kuitenkin hyödyllinen.

Loppujoulu sujuikin treenaillessa ja keikkaillessa. Ehdimme myös pitää vuoden kohokohdan, omat pikkujoulumme, syöden ja etenkin juoden.

Joulu tuli ja meni ja treenaus jatkui. Seuraavalta keikalta vaadittiinkin hieman enemmän. Erään kongressin osaanottajat tulisivat varta vasten kuuntelemaan meitä Finlandia-talon Helsinki saliin. Eipä siinä kummempia. Hoidimme homman rautaisella rutiinilla. Yhtyeen kansainvälisenä vierailevana tähtenä oli itävaltalaistunut Dani.

Vuosi vaihtuu ja meno paranee?

Vuosi alkaa kehityskeskustelulla (toisin sanoen tappelulla) ja skumpalla sekä ajatusten tuulettamisella yhtyeen tulevaisuudesta. Rankkojen neuvottelujen jälkeen aikaseksi saatiin suunnitelma: yhtye tulee menemään studioon ja tekemään levymyyntilistat räjäyttävän nauhoitteen. Treenaus jatkui ja helmikuun lopulla pamahdimme Pitäjänmäkeen Minor Musicin sudioille. Luurit päähän ja yksin koppiin laulamaan Lordin alunperin tunnetuksi tekemään Hard Rock Hallelujahia. Session tuottajina toimivat Flatus Millenium ja Thoma G varsin ammattimaisin ottein. Parin päivän purkittamisen jälkeen saatoimme todeta, ettei “oikean” älppärin teko olekaan niin kaukainen ajatus kuin miltä se alunperin kuullosti. Ja treenaus ja keikkailu jatkuu… ja Suomeen saatiin porvarihallitus.

Tuottajina toimivat Flatus Millenium ja Thoma G.

Tuottajina toimivat Flatus Millenium ja Thoma G.

Studiossa

Studiossa

Studiossa 2

Studiossa 2

Studiossa 3

Studiossa 3

Kansainväliseen yhtyelauluskabaan osallistuminen

Kevään ensi auringon paistatellessa kilpailuhenkiselle porukallemme sikisi ajatus lähteä kokeilemaan siipiään kansainvälisille areenoille. Tähän loistavan tilaisuuden tarjoaa Leipzigin legendaarinen Die Himmelschlüssel-kilpailu, johon maailman vain parhaista parhaat saavat kutsun. Harjoittelu on ollut sen mukaista, ja treeneissä on käynyt konsultoimassa nouseva nuori koreografi Esko sekä yhtyelaulun suomalainen huippu Mirja Mäkelä.

In the year 2007

Lähitulevaisuuden suurin haaste on juuri käynnissä, oman tason testaaminen kilpailussa ulkomailla. Kisan ja matkan kutkuttavista känteistä tulemme kertomaan, todennäköisesti jo ennen kuin puoli vuotta on kulunut tapahtuneesta.
Los Zapateros! (suom. kengät)

- Pelkkä Kosti, koska Ollilla on “vakava parisuhde”

0 Responses to “Los Hombres Spedes!”


  • No Comments

Leave a Reply