Sirpa Rydman -muotinäytökset

CM Swingistä kasattu Divino-kvartetti (eli Jarno, Ilkka, Pasi & Antti) on niittänyt mainetta ja kunniaa (eli kunnia meni mutta maine kasvoi, heh!) lurittelemalla sulosäveliä Sirpa Rydmanin järjestämissä muotinäytöksissä. Neljä on jo takana (2 x Valkoinen Sali Helsingissä ja 2 x Sampolassa Tampereella), pari on vielä jäljellä Munkkiniemen Menuetossa. Varsin mielenkiintoisesta projektista on kyse.

Kaikki sai alkunsa, kun Rydmanin tuttava oli innostunut Il Divo-nimisestä yhtyeestä, jossa joukko komeaäänisiä latinomiehiä kajauttelee ilmoille tuttuja listahittejä eri kielillä, Unbreak my Heartin versio lienee heppujen ykköshitti. Esittelytekstissään www.amazon.com -sivulla todetaan hieman imelästi, että kaikki tekstit on tehty “kielellä, jonka nimi on Esperanto of Love”. Takaisin asiaan: Rydmanin tuttava oli markkinoinut Sirpalle asiaa, ja pian olivatkin naiset tehneet päätöksen, että tulevaan muotinäytösprojektiin on saatava mukaan “Suomen Il Divo”. Muutaman välikäden kautta Thomas saikin yhteydenoton, ja parin päivän päästä olimmekin joukolla tapaamassa Rydmania Meritullin päämajassamme.

Hiukan siinä silmät pullistuivat ja kulmakarvat nousivat, kun Rydman selitti meille esiintymisen luonnetta. Suomen Il Divo? Mekö? Ainakin allekirjoittaneen mielessä kävivät jo kauhukuvat itseruskettavista voiteista ja imelien rakkauslaulujen lurittamisesta espanjaksi taustanauhojen säestyksellä. Ensijärkytyksen jälkeen asiat hieman selvenivät, “Suomen Il Divon” olikin tarkoitus olla hyvin laulava kvartetti siististi smokkeihin pukeutuneina, laulamassa jotain sopivaa. Hetken päästä sovimmekin, että nuo sopivat kappaleet ovat “Happy Together” ja “Sinä vain”.

Menossa keikalle

Menossa keikalle

Smokkien sovituksen ja muutamien treenisessioiden jälkeen olimmekin valmiita ensimmäiselle keikalle. Muotimaailman hektisyys hiukan ihmetytti ensialkuun, lavalla kaikki näyttää hienolta ja kimaltelevalta kun samaan aikaan backstagella on hallittu kaaos menossa. Yllätys oli sekin, että yhdelle swingiläiselle tuli lähes täysin puskista se, että hänen oli tarkoitus myös esiintyä mallina yhdessä näytöksen osuudessa. Näin myös lopulta kävikin. Se, kenestä oli kyse, jääköön ikuiseksi salaisuudeksi. Kaapista ulos tuleminen tällaisessa asiassa on melko suuri kynnys =)

Tässä vaiheessa ollaan siis tilanteessa “neljä takana, kaksi edessä” ja kaikki on mennyt melkolailla mukavasti. Tampereella pääsimme kokemaan harvinaista herkkua kun saimme langattomat mikrofonit esitykseemme. Hauskaa oli laulaa, ja puhetta on bändin piirissä muutenkin ollut siitä että langattomien mikrofonien hankkiminen koko porukalle olisi hyvä satsaus tulevaisuuteen ja askel eteenpäin. Ainakin suuremmissa massatapahtumissa laadukas äänentoisto on pakollinen, muuten hyväkin show hukkuu puheensorinaan…

Tämä tältä erää, kommentoikaa vieraskirjaan jos kysymyksiä heräsi.
Ilkka

0 Responses to “Sirpa Rydman -muotinäytökset”


  • No Comments

Leave a Reply